Krääk, tästä taitaa tulla oikea narina-blogi. Ootteko viime vuosina yrittäneet vetää lasta pulkassa kävelytiellä? Meillä päin se on ainakin tehty täysin mahdottomaksi. Kävelytiet ovat paksun hiekan peitossa millin tarkasti reunasta reunaan. Tuntuu lähinnä kiusanteolta lapsiperheitä kohtaan. Miksi toiseen reunaan ei voisi jättää 30 cm hiekoittamatta?

Talvea varten on kehitetty paljon hyviä ja kivoja kulkuvehkeitä. Nyt tämä hiekoittajien yli-innokkuus estää käyttämästä niitä. Toki on hienoa, että kävelijät pääsevät eteen päin. Olisiko silti syytä harkita, että muillakin tavoin pääsisi liikkumaan? Kun on sellaisia hienoja perinnevehkeitä kuin potkukelkka, kelkka, pulkka ja sukset. Niillä olisi tosi hyvä päästä liikkumaan kevyenliikenteenväylää pitkin.

Ja siitä hiekasta vielä. Ainakin puolet kävelyteiden hiekasta joutaisi hyvin autoteille. Eikä lunta tartte hiekoittaa, ei se ole liukasta. Jää on. Ja sitten se hiekka pitäisi saada myös yhtä nopsasti pois. Irtohiekka on pyörän alla jäämaisen liukasta!