Mua aina vaan häiritsee kuntalisässä se, että sen ehtona on, että kaikki hoitoikäiset lapset pitäisi olla kotona. Mun mielestä lisä on kuitenkin lapsikohtainen, eikä riippuvainen sisaruksista, ja lisää pitäisi maksaa lapsikohtaisesti kaikista kotonahoidettavista, ei vain pienimmistä. 

Lapsia ja perheitä on niin paljon erilaisia ja erilaisia tilanteita, että pitäisi tarjota mahdollisuus hoitaa lapsia sekä kotona että hoidossa. Joskus vaan on sellainen tilanne, että pienemmän lapsen jaksaa hoitaa kotona, jos saa isomman hoitoon. Ei saisi pakottaa venyttämään tilannetta niin pahaksi, että perhe joutuu turvautumaan kriisiapuun.

Itse kaipaisin silloin tällöin lepohetkeä (=päiväunia unettoman yön jälkeen) lastenhoidosta eli avointa päiväkotia. Muutenkin asioiden hoitamisen kannalta kotiäidin tai -isän pitäisi pystyä viemään lapset päiväsaikaan jonnekin hoitoon silloin tällöin. (Siihenkin avoin päiväkoti olisi mainio.) Aika harvalla kuitenkin on mahdollisuutta viedä lapsia sellaiseen aikaan sukulaisen tai kaverin luo.