Arrggg, ärrin purrin... Taas se aika, jolloin saa menettää hermonsa lasten lahjojen kanssa. Aivan tolkutonta ylipaketointia leluvalmistajilta! Mitä ihmettä pitäisi tehdä, jotta liiallinen paketointi rauhoittuisi? Jättää lelut ostamatta? Aivan, se olisi paras vaihtoehto. Vaan itsekin sorrun ostamaan lapsille jokusen turhakkeen. Ei lasten ole syytä kärsiä aikuisten typeryyksistä.

No, onneksi ihan kaikkia ei ole niin kammottavasti pakattu. Etenkin kotimaiset lelut on usein pelkässä pahvilaatikossa. Ikävää vaan, että meidänkin lapset kasvaa jo niiden lelujen ohi.

Auttaisikohan se, jos laittaisi kaupoissa myyjät purkamaan lelut paketeista? Ei varmaankaan, eivät ne suostuisi. Olen kyllä ajatellut jättää turhat pakkaukset samoin tein kauppaan. Jos siihen saisi isomman porukan mukaan, niin se voisi jo aiheuttaa jotain toimia.

Tänä vuonna ei onneksi tullut tolkutonta tulvaa joulupaperia, koska tein etukäteen lahjapusseja. Niihin voi taas ensi jouluna laittaa uudet lahjat. Ja osa papereistä jäi sinne mistä tulikin, koska vietimme joulua pappan luona =)