Olen itsekseni ihmetellyt, miksi oikeus lyhennettyyn työaikaan on rajattu alle 3-vuotiaille sekä eka- ja tokaluokkalaisten vanhemmille. Kyllä mun mielestä myös siihen väliin jäävien lasten vanhemmilla pitää olla oikeus lyhentää työaikaa. Musta sopiva oikeus ois 10 - 50% Lapset on kuitenkin niin lyhyen aikaa pieniä ja heille vanhempien läsnäolo on niin tärkeää.

Samalla toivoisin tietty, että työelämä alkais joustaa paremmin lapsiperheiden tarpeisiin ja työpaikoilla alettaisiin nähdä joustavuus myös työntekijöiden suuntaan. Tällä hetkellähän joustavuus usein tarkottaa, että työntekijä joustaa työnantajan hyväksi. Oikeesti vois luulla, että olis paljon järkevämpää pitää motivoitunut ja aikaansaava ihminen 80 prosenttisesti töissä kuin ylistressaantunut ja tylsistynyt 120 prosenttisesti. Ite ainakin uskon, että ensin mainittu on työnantajallekin kannattavampi.

Muutenkin mä olen huolissani monista ikäisistäni, jotka polttavat itsensä loppuun jo nuorena. Onhan työ tärkeää ja hoidettava kunnolla, mutta pitää elämässä olla muutakin.