Tästä kakusta on monet vieraan tykänneet ja itse pidän sen valmistamisesta, koska se on niin helppo. Sopii hyvin kiireiselle lapsiperheelle. Etenkin, kun kakun aineksia löytyy vauvaosastolta.

Pohja:

  • 4 munaa
  • 3 prk (á noin 125 g) vauvojen porkkanasosetta (varmaan tavan raaste tai pakastesosekin käy, muut sosemaut ainakin)
  • 2,25 dl öljyä
  • 4,25 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 1,5 dl fariinisokeria (sokerien suhdetta voi vaihdella)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa

Valmistus:

Vatkaa munat vaahdoksi. Lisää öljy vatkaten. Lisää porkkanasoseet ja vatkaa sekaisin.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sitten muiden kanssa.

Paista 160 asteessa noin 50 minuuttia kiertoilmalla.

Päälle voipi laittaa tuorejuustokuorrutuksen tai pelkän sokerikuorrutuksen. Se pitää kakun kosteana. Kakun voi tehdä parikin päivää etukäteen, jos sen kuorruttaa. Maku vain paranee.