Taas on nostettu Keskisuomalaisessa esille Jyväskylän lukioiden epävarma tilanne. Omastanikin mielestä olisi jo aika tarttua siihen ja päättää asia. Siitä, mihin lukiot pitäisi sijoittaa ei minullakaan ole ehdotonta mielipidettä. Keskustassa lukiot olisivat helposti kaikkien saavutettavissa, mutta toisaalta hajasijoittamalla toivottavasti saataisiin turhaa liikennöintiä vähennettyä ja pidettäisiin eri puolia kaupungista aktiivisina. Ehkä paras malli olisi, jossa lukioita yhdistetään sopiviksi kokonaisuuksiksi, mutta fyysisesti ne voisivat tarjota opetusta useammassa pisteessä.

Itselläni oli kovat odotukset lukioverkkoselvityksen suhteen ja niissä jouduin pettymään. Odotin kovasti, että olisi tarkasteltu niin oppilaiden, opettajien, kaupungin kuin ekologisuudenkin kannalta erilaisia ratkaisuja. Olisi voitu selvittää seinien hinnan lisäksi mm. matkakustannuksia, -aikoja, yhteistyötä yläkoulujen ja ammattikoulujen kanssa.

Kaiken kaikkiaan olisi tehty selkeät vertailut siitä, mitä tarkoittaa, jos lukiot ovat siellä ja täällä sekä pohtia, miten opetus olisi voitu järjestää eri ratkaisuissa.