Vaalikampanjan teemat:

-          Tietoyhteiskunta

-          Lapsiperheiden hyvinvointi ja tuloerojen pienentäminen

-          Ympäristö

Tärkeät arvot:

-          Suvaitsevaisuus

-          Avoimuus

-          Välittäminen

Lapsiperheen äitinä lapsiperheisiin liittyvät asiat ovat minulle ajankohtaisia ja erityisen tärkeitä. Olen erittäin huolestunut köyhien pienten lasten perheiden määrän lisääntymisestä ja eduskuntaan päästessäni aion ajaa uudistuksia, joilla lisätään varsinkin pienten lasten perheille käteen jäävää rahaa. Yhtenä esimerkkinä voisi olla lapsivähennyksen palauttaminen verotukseen sekä äitiys-, isyys- ja vanhempainetuuksien parantaminen (6+6+6 malli). Lapsuus on elämän alkutaival ja on tärkeää, että kaikilla lapsilla on mahdollisuus kasvaa terveiksi ja hyvinvoiviksi aikuisiksi. Hyvä perusta mahdollistaa paremmat voimat selviytyä elämän myöhemmistä kriiseistä.

Olen valmistunut 2002 Jyväskylän yliopistolta Tietotekniikan laitokselta ja työskennellyt IT-alalla siitä lähtien. Siksipä vakaasti uskon tuntevani alaan liittyviä aiheita. Mielestäni eduskunnassa on ollut aivan liian vähän tietoyhteiskunnan osaamista ja aivan liikaa siihen liittyviä pelkoja, joiden vuoksi on mm. tehty järjettömiä lakeja tai asetuksia (kuten ns. Lex Nokia). Tietoyhteiskunta ei sinällään ole mitään erikoista tai ihmeellistä, mutta siinä pitää osata toimia ja sen ominaisia piirteitä ymmärtää. Tulevaisuus pitää sisällään valtavia mahdollisuuksia tietojen jakamiseen ja verkostoitumiseen ja silloin on jokaisen kansalaisen kannalta erittäin tärkeää, että alaan liittyviä lakeja laativat ihmiset, jotka tuntevat sen.

Kolmantena teemana minulla on ympäristö. Meillä on vain yksi maapallo ja meidän tulisi elää niin, että se säilyy vihreänä ja elävänä myös tuleville sukupolville. Mielestäni on aivan oikein ja kohtuullista, että sitä enemmän kuluttaneet ja siitä syystä rikkaammat myös osallistuvat enemmän sen pelastamiseen.  Suomen ja suomalaisten on tehtävä osansa.  Verotusta on syytä jatkossakin ohjata siihen suuntaan, että se kannustaa vähentämään saastuttamista ja kuluttamista. Tuotteiden korjaamisesta ja uudelleen hyödyntämisestä on tehtävä jälleen kannattavaa.

Toinen asia, jossa on ympäristön kannalta menty ihan väärään suuntaan, on jatkuvan kasvun ja lisääntyvien voittojen tavoittelu. Voittoa tuottava yritys pitää nähdä hienona asiana, vaikka se ei joka vuosi kasvaisikaan. Erityisesti valtion kokonaan tai osin omistamissa yrityksissä ensisijaiseksi tavoitteeksi tulisi ottaa työllisyyden parantaminen eikä omistajille maksettavan osingon kasvattaminen.

Minulle tärkeitä arvoja ovat avoimuus, suvaitsevaisuus ja toisista välittäminen. Varsinkin avoimuus on sellainen asia, josta olen jo jauhanut melkein kyllästymiseen asti. Erityisesti yhteisistä asioista päätettäessä kaiken tiedon pitäisi olla avointa. No, tietenkin ihmisten yksityiset tiedot ovat poikkeus. Suvaitsevaisuus ja toisista välittäminen ovat arvoja, jotka jokaisen pitäisi sisäistää. Ajatelkaapa, kuinka paljon vähemmän sotia ja hätää maailmassa olisi, jos ihmiset välittäisivät toisistaan ja suvaitsisivat erilaisuutta. Näitä arvoja pyrin noudattamaan joka päivä.