Asensin tähän n. 6 vuotta vanhaan kannettavaan Ubuntun, kun mies valitti, että XP on liian hidas. Tosi hyvälle vaikuttaa muuten, mutta ei juuri nopeammalle, ei kyllä hitaammallekaan. No, XP oli ihan viimeiseen asti viritetty. Tätä on vasta yritetty, eikä ainakaan vielä ole mikään auttanut. Lisämuistin laitoin tilaukseen, kun tämäkin oli tosiaan hitaahko. Muisti tästä näyttäis loppuvan.

Yleisesti Ubuntu tuntuu kivalle käyttää. Haluaisin jostain vain takaisin 8.04:n taustakuvan, koska se oli tosi hieno. Tän 8.10:n on aika kökkö. (Asensin 8.04:n live-dvd:ltä ensin, koska muistissa oli aiemmat ongelmat Linuxin ja näytönohjainten kanssa. Jokohan se osaisi käyttää pöytäkoneenkin näyttistä?)

Ubuntun sähköposti sai kenkää ja latasin Thunderbirdin tilalle. En löytänyt Evolutionista paikkaa, josta olisi voinut säätää viestien sijaintia. Thunderbirdiinkin oli tullut mun tarpeisiin riittävä kalenteri, eli sitäkään ei tarvitse kaivata enää. Oikeastaan ainoo ongelma on, että maikkarin netti-tv ei toimi. Se on tehty niin ikävästi. Ja tv-tikku on vielä testaamatta. Pitäis laittaa joku sopiva ohjelma tähän.

Se tän asennuksessa oli myös plussaa, että saman tien tuli kaikki tarvittavat ohjelmat. Kätsyä, jäljelle jäi vain loppuviilaus omiin tarpeisiin.