Ai kun oli hyvää! Mureaa kotimaista lammasta valkosipulimarinoituna, nam nam. Tästä ohjeesta riittää pienelle perheelle eli 2 aikuiselle ja 2 pienelle lapselle. Tämä on tosi helppo ohje lampaan valmistamiseen.

n. 1 kg kunnon lammaspaistia luineen ja läskeineen (kotimainen luomulammas on todella mainiota)
n. 1 dl marinoituja valkosipuleja öljyssä
1-2 tl rosmariinia
1-2 tl rakuunaa
0,5-1 tl suolaa
loraus oliiviöljyä

Murskaa pari valkosipuleista ja sekoita kaikki marinadin ainekset pussiin ja laita lammas perään. Anna marinoitua pari tuntia tai yön yli (itse valmistelen edellisenä iltana).

Ota huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Laita lammas paistopussiin, marinadiakin saa mennä mukaan. Paista uunissa noin 150 asteessa pari tuntia. Anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista.

Ja eikun syömään! Meillä maistuu lapsillekin oikein hyvin. Liemestä voi vielä suurustaa kastikkeen, jos jaksaa.